У рамках Другого українсько-китайського академічного діалогу «Один пояс, один шлях: інновації у соціальній політиці й співробітництво між Китаєм і Україною» в Одеському національному морському університеті відкрився центр досліджень Китайської академії соціальних наук.
У відкритті центру взяли участь Генеральний консул КНР в Одесі Чжао Сянжун і віце-президент Китайської академії соціальних наук Лі Пейлін.
Основні завдання центру: запрошення китайських фахівців для проведення тематичних лекцій і курсів; організація наукових семінарів і конференцій з питань вивчення Китаю; китайсько-український обмін і співробітництво; проведення тематичних виставок, конкурсів, пов’язаних із Китаєм, і підтримка проектів.
Чжао Сянжун відзначила важливість співробітництва в галузі освіти України й Китаю, вказала на можливості інвестицій у країни, що беруть участь в ініціативі «Один пояс, один шлях». За її словами, з Україною підписано відповідну угоду, триває плідна робота.
Лі Пейлін наголосив: «Одеса цікава для нас як морське портове місто з високим рівнем освіти фахівців. Ми зацікавлені в обміні досвідом, спільній підготовці фахівців із суднобудування, логістики, культурних зв’язків. Одеський морський університет відомий в усьому світі своїми професіоналами. І нам важливо співпрацювати в галузі науки, досліджень, обмінюючись досвідом і реалізуючи проекти. Новий центр матиме вищий статус і повноваження».
У свою чергу заступник директора департаменту культури й туризму міськради Альона Дьяченко поінформувала, що в листопаді Одеса знову планує представити свої досягнення на міжнародній виставці в Китаї.

Одеса.