Президент України Петро Порошенко зустрівся з держ-секретарем з питань оборони Великої Британії Гевіном Вільямсоном. Як повідомила прес-служба Президента, сторони відзначили інтенсивність міждержавного діалогу в сфері безпеки і оборони. Зокрема, Петро Порошенко високо оцінив внесок Британії у зміцнення оборонних спроможностей та тренування ЗС України і висловив сподівання на продовження співробітництва в цьому напрямі. Президент привітав рішення держсекретаря відвідати лінію зіткнення на Донбасі. Під час зустрічі було обговорено і перспективи посилення санкційного режиму проти Російської Федерації через агресію щодо України та хімічну атаку в Солсбері.

Також відбулися переговори держсекретаря з міністром оборони Степаном Полтораком. За словами Гевіна Вільямсона, британська делегація прибула до Києва, щоб продемонструвати солідарність з українськими друзями. Під час зустрічі у Міністерстві оборони України пан Вільямсон нагадав, що вже три роки військовослужбовці Великої Британії допомагають українцям захищати їхню територію і підготували понад 9,5 тисячі військовослужбовців.
Переговори в Києві Вільямсон назвав «дуже продуктивними». «І це не є дивним, оскільки є багато спільного між двома країнами. Ми — парламентські демократії. Ми віримо в толерантність, справедливість та свободу слова. Наші дві країни разом стикаються з однаковими загрозами. Сьогодні ви живете на лінії фронту, але ви не на-
одинці з цією проблемою», — цитує Вільямсона прес-служба Міноборони. «Ми дотримуємося наших зобов’язань і будемо з вами, доки існує небезпека, допомагаючи вам відновити мир. Ми не дозволимо зруйнувати наші спільні цінності. Ваша безпека — це безпека і Великої Британії», — наголосив держсекретар.
Окрім того, пан Вільямсон відвідав «Стіну пам’яті» біля Михайлівського Золотоверхого собору, де «віддав шану українцям, які полягли на полі бою, захищаючи свою батьківщину від російської агресії на сході України», повідомило британське посольство в Україні.