У Греції продовжують обговорювати інцидент на одному з найгарніших пляжів світу Навайо, розташованому на острові Закінтос, де минулого четверга на відпочивальників обрушилася скельна маса, унаслідок чого було поранено семеро осіб. Берегова охорона Греції після цього оголосила про закриття пляжу.

Як ми вже повідомляли, до нього можна дістатися тільки на катерах і човнах по воді, тому всім суднам просто заборонено наближатися до цього району острова. Заборонено й стоянку на якорі в мальовничій бухті. Тепер усі туристи зможуть роздивитися привабливий пляж тільки з чималої відстані. Раніше його щодня відвідували майже тисяча чоловік.

Керівник грецької організації з планування і захисту від землетрусів професор геології Ефтіміос Леккас через ЗМІ пояснив людям, що об'єм зсуву на пляжі Навайо становив 5 000 кубічних метрів гірської породи. І лише завдяки щасливому випадку жертвами падаючого каміння не стало більше відпочивальників. За його словами, у Греції існує ще щонайменше шість інших небезпечних пляжів, де будь-якої миті можуть статися обвали чи зсуви. Це -- популярні  Порто Кацикі на Лефкаді, Міртос на Кефалоньї... Уже розроблено науково-дослідну програму для запобігання обвалів каміння на них. «Це чудові пляжі, але вони становлять потенційну небезпеку для туристів. Фахівці наразі  розглядають низку заходів для зниження ризику виникнення зсувів. Наша мета -- не закривати небезпечні пляжі, а обмежувати ризик перебування на них», -- заявив Ефтіміос Леккас.