Учора Голова Верховної Ради України Андрій Парубій провів зустріч із Головою Стортингу Королівства Норвегія Тоне Вільхельмсен Трьоен (на знімку).

Вітаючи Голову Стортингу Королівства Норвегія у стінах українського парламенту, А. Парубій зазначив, що співпраця між нашими країнами набула особливо високої динаміки. «Нещодавно в Україні перебував міністр закордонних справ Норвегії, а також делегація Верховної Ради відвідувала Норвегію, де обмінювались парламентським досвідом та налагоджували співпрацю. За цей час у парламенті Норвегії було вперше створено групу дружби з Україною, що свідчить про високий рівень співпраці між нашими парламентами», — сказав А. Парубій та повідомив, що під час зустрічі з Т. В. Трьоен подякував норвезькому парламенту за ту підтримку, яку Норвегія надає Україні й щодо збереження антиросійських санкцій, і щодо територіальної цілісності нашої країни. «Під час розмови я також підняв питання «Північного потоку-2» та закликав парламент Норвегії до солідарності щодо неприйнятності його будівництва як агресивного енергетичного проекту Путіна, який спрямований на збільшення енергетичного тиску на Європу», — повідомив глава українського парламенту.
Крім того під час зустрічі було обговорено питання посилення співпраці у сфері кібербезпеки, а також співпраці між нашими країнами в гуманітарній та культурній сферах, зокрема між кіностудіями України та Норвегії. «Сподіваюся, що співпраця між Україною та Норвегією та між нашими парламентами буде ще активнішою та даватиме необхідний нашим країнам результат», — наголосив А. Парубій.
Голова Стортингу Королівства Норвегія Т. В. Трьоен у свою чергу подякувала за теплий прийом в Україні та в українському парламенті. «Норвегія підтримує реформи в Україні та розуміє, що вони відбуваються у дуже складний час за умов російської агресії на сході України та незаконної окупації Криму. На знак цієї підтримки з Норвегії прибула досить велика делегація, зокрема, представники трьох основних політичних сил у норвезькому парламенті, у тому числі й колишній голова парламенту, який започаткував роботу групи дружби між Україною і Норвегією», — повідомила вона. Звернувши увагу, що Україна входить у новий виборчий цикл, Т. В. Трьоен висловила сподівання, що попри це Україна продовжуватиме відбиття російської агресії та успішно проводитиме реформування країни. «Норвегія була і продовжує бути відданим партнером України, співпраця між Стортингом і Верховною Радою була та надалі залишатиметься активною і конструктивною», — сказала вона та наголосила, що подальша розбудова зв’язків між нашими парламентами якраз і є основною метою візиту в Україну.

Вл. інф.
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.