У Стрільську та навколишніх селах Сарненського району Рівненщини добре знають пічника В’ячеслава СупрунцЯ. Такої грубки або печі, як він, не зробить ніхто. Нині чоловік на заслуженому відпочинку, дедалі частіше трудиться для п’ятьох своїх дітей.

На знімку: подружжя Супрунців з двома доньками та онуками, які на час фотографування були вдома.

Фото Василя СОСЮКА.

Загалом у будинку Супрунців проживають чотири сім’ї: господарі з донькою та ще троє їхніх дітей уже зі своїми родинами. Загалом 12 душ. Одружені діти будують власні оселі, а поки що мешкають у батьків. Мама й тато — надійна опора для них. Усе життя вони тяжко працювали на благо донечок і сина. Галина Вікторівна — ланковою в колгоспі, В’ячеслав Павлович — трактористом, комбайнером. Тримають велике підсобне господарство, обробляють більше гектара землі. Хліб печуть, не купують, як і молоко, адже тримають дві корови. Одне слово, трудівники.
В’ячеслав Павлович першу грубку змурував ще в молодості. Відтоді й почалася слава пічника, що сягнула далеко за межі села. На його рахунку більше ста грубок і печей лише у Стрільську. Чоловік — майстер на всі руки і любить клопотатися по господарству. Самотужки зробив трактор, саджалку, борони, рало... Усе йому під силу, як і його половинці Галині Вікторівні, яка вишила сотні рушників, простирадл, серветок тощо. Жінка пишається чоловіком, який для неї є опорою в житті.

Сарни 
Рівненської області.