«Пізнай ліс!» — перший обласний лісівничо-просвітницький фестиваль під такою назвою провели у Центральному парку культури і відпочинку Вінниці працівники обласного управління лісового та мисливського господарства.

Керівник Вінницького обласного управління лісового і мисливського господарства Анатолій Бондар серед учасників фестивалю — членів учнівських лісництв.

Фото з сайту Вінницької облдержадміністрації.

Допомогти містянам пізнати велич лісу, усвідомити необхідність щоденного піклування про довкілля, нагадати, що ліс — це здоров’я, ознайомити з роботою лісівників-професіоналів — таку мету ставили організатори дійства, яке викликало значний інтерес у людей різного віку, котрі зібралися під ошатними деревами старовинного парку.
Тематичні виставки про ліси краю, його фауну і флору, зустрічі з тими, хто «діброви молоді ростить», конкурси, хореографічні композиції та виступи учасників учнівських лісництв — це тільки частина насиченої програми фестивалю.
Дехто з присутніх уперше дізнався, що у лісах Вінниччини найбільша в державі популяція «червонокнижного» зубра, що тут розводять оленів, ланей, муфлонів.
— Проведенням фестивалю змінили формат відзначення нашого професійного свята Дня працівників лісу, — сказав кореспонденту «Голосу України» керівник Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Бондар. — Разом з представниками структурних підрозділів управління вийшли до людей, їх побачили, себе показали, представили частину нашої продукції, відзвітували про роботу, дали поради стосовно посадки, вирощування дерев, догляду за ними, озеленення садиб, дворів. Порадили частіше бувати в лісі, бо це комора здоров’я. Такий просвітницький захід, на мою думку, значно ефективніший від формату урочистого зібрання, що його проводили дотепер у залі.
Серед учасників свята виділялися члени учнівських лісництв. І не тільки формою одягу. За словами прес-секретаря обласного управління лісового та мисливського господарства Станіслава Вовка, такі лісництва створено на базі кожного держлісгоспу. Юні лісівники є переможцями і призерами низки обласних і всеукраїнських конкурсів. Їхня робота, їхні таланти вразили гостей фестивалю не менше, ніж лісівників-професіоналів. Надалі фестиваль «Пізнай ліс!» стане традиційним.