Лідер КНДР Кім Чен Ин пообіцяв демонтувати ракетні потужності країни в присутності міжнародних експертів. Окрім того, Пхеньян готовий згорнути ядерний комплекс, якщо США підуть на зустрічні кроки, про котрі домовилися лідери США і КНДР на зустрічі в Сінгапурі.

На знімку: Мун Чже Ін (ліворуч) та Кім Чен Ин під час прийому.

Фото з сайту Міжнародного радіо Китаю.

Зокрема, в підписаній за підсумками саміту Вересневій пхеньянській декларації йдеться, що сторони досягнули консенсусу стосовно сприяння денуклеаризації Корейського півострова і зміцнення обмінів і співробітництва між південною та північною частинами півострова. Згідно з декларацією, північнокорейська сторона заявляє: якщо США приймуть заходи відповідно до спільної заяви, підписаної КНДР і США 12 червня цього року, то КНДР готова вжити додаткових заходів, у тому числі демонтувати ядерний об’єкт в Йонбені. КНДР також вирішила демонтувати пусковий ракетний майданчик і випробувальний полігон ракетних двигунів у Тончхані, пообіцявши зробити це в присутності експертів відповідних країн, повідомляє Міжнародне радіо Китаю.
Такі заяви прозвучали вчора під час офіційного виступу північнокорейського лідера за підсумками третього саміту з президентом Республіки Корея Мун Чже Іном. Кім Чен Ин повідомив, що вже в найближчому майбутньому поїде до Південної Кореї, інформує ВВС-Україна. Якщо такий візит відбудеться, то Кім Чен Ин стане першим главою КНДР, котрий відвідав Південну Корею з початку корейської кризи.
Лідер Північної Кореї повідомив, що сторони домовилися зробити Корейський півострів «місцем миру без атомної зброї чи ядерних погроз», цитує агенція Reuters. 
Серед найперших можливих кроків президент Південної Кореї Мун Чже Ін назвав припинення діяльності Ядерного науково-дослідного центру в Йонбені, де є реактор та потужності для збагачення плутонію і щодо діяльності якого в міжнародних експертів виникало багато запитань. Окрім того, Пхеньян та Сеул погодилися роззброїти спільно контрольоване прикордонне село. Домовлено, що роззброєння розпочнеться з розмінування, зазначає AP.
Глави двох Корей також заявили про нові успіхи в міжкорейських зв’язках і розповіли про плани зв’язати свої залізниці, докласти додаткових зусиль у напрямку об’єднання розділених сімей та розвивати співробітництво в галузі охорони здоров’я.
Раніше міністри оборони двох країн підписали військову угоду, спрямовану на зменшення напруженості на півострові, повідомляє «Європейська правда».