Кожен житель Чорногорії, включаючи дітей, є умовним боржником банків, повідомило Радіо й Телебачення Чорногорії. Після того як сумарний розмір кредитів, отриманих фізичними особами в банках країни в першому півріччі сягнув 1,197 мільярда євро, економісти підрахували, що на кожного мешканця в середньому припадає борг у сумі 1900 євро, а якщо його суму розділити тільки на працюючих, то -- по 5390 євро.

За даними Центробанку Чорногорії, борги громадян з кожним  місяцем постійно збільшувалися. На початку року загальний розмір боргу становив 1,12 мільярда євро, в лютому він зріс до 1,13 млрд, у березні -- до 1,14 млрд, у квітні -- до 1,159 млрд і в липні сягнув уже згадуваної цифри -- 1,197 млрд. Це дещо більше за встановлену практику, що борги на мають перевищувати 25 відсотків від ВВП країни. Інакше, на думку експертів, вони ніколи не будуть повернуті, бо платити не буде з чого. Залишиться лише надія на їх часткове списання і реструктуризацію. 

За останнім даними, державний борг Чорногорії перевищує 30-відсоткову позначку від ВВП країни. Ось чому в країні проводиться політика суворої економії бюджетних коштів, було знижено допомогу для багатодітних матерів, зарплати службовців бюджетного сектору.