Понад 50 відсотків громадян, які цьогоріч звернулися до центрів зайнятості області, було працевлаштовано. Директор Луганського обласного центру зайнятості Сергій Болотський наголосив, що нині служба використовує всі надані можливості задля збереження кадрового потенціалу краю, укомплектування вакансій роботодавців і забезпечення роботою жителів Луганщини.
 

Протягом січня—серпня послугами служби зайнятості скористалися 23 тисячі громадян, майже тисяча з них — внутрішньо переміщені особи. Істотним стимулом для збільшення кількості робочих місць є компенсація фактичних витрат роботодавця на оплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Завдяки цій послузі за останні три роки в Луганській області створено 1066 нових робочих місць. Останнім часом 204 особи отримали одноразову допомогу з безробіття для відкриття своєї справи і створили власний бізнес, з них 73 — внутрішньо переміщені особи.
Також на базі двох центрів зайнятості (у Сєверодонецьку та Старобільську) працюють консалтингові центри для надання консультаційних послуг роботодавцям.