Під час перебування на Луганщині делегація представників Посольства Латвійської Республіки в Україні відвідала навчальні заклади в Сєвєродонецьку та Кремінній.

На знімку: Посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс (крайній праворуч) спілкується з ліцеїстами.

Фото прес-служби Луганської ОДА-облВЦА.

У Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля під час відкритої лекції-дискусії «Латвія — Україна в об’єднаній Європі» Надзвичайний та Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс відповів на запитання молоді. Зокрема, порівнюючи Латвію та Україну, він розповів про розвиток взаємин з Європою та США, країнами-сусідами, впровадження реформ освіти та децентралізації, що також поєднує обидві країни, співробітництво в напрямі вищої освіти. Військовий аташе полковник Ерікс Нагліс розповів про патріотичне виховання в його країні та розвиток Національних Збройних Сил Латвійської Республіки.
Перебуваючи в Луганському обласному ліцеї-інтернаті з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії» у Кремінній, гості поспілкувались з ліцеїстами, які в серпні взяли участь у міжнародних змаганнях військово-спортивного напряму «Baltik Guard- 2018» у Латвії. Також вони побували на відкритому уроці.

Луганська область.