У селищі Новиця Горлицького повіту Малопольського воєводства в Польщі відбулися ІІІ Міжнародні майстер-класи хорового співу «Nowicanto» за участі понад 30 греко-католиків з Польщі, Словаччини та України.
Протягом тижня хористи репетирували по 4—5 годин. Музичну програму, яку представляли на концерті в кількох навколишніх населених пунктах, сформували українською, староцерковнослов’янською та латинською мовами.
Головна диригентка хорових майстер-класів, випускниця Львівської музичної академії ім. Миколи Лисенка, диригентка хору «Слідами Херувимів» зі Львова, а віднедавна диригентка камерного оркестру Тернопільської обласної філармонії Христина Павлик розповіла, що ідея Міжнародних хорових майстер-класів виникла три роки тому. Ініціатор і головний організатор цієї події випускник дяківсько-регентських курсів у Перемишлі Петро Марцінішин вирішив таким чином об’єднувати людей, які люблять і практикують літургійний спів і які бажають його ще більше вдосконалювати.
У 2016-му в перших майстер-класах взяли участь молоді люди з Польщі та України, наступного року приєдналися словаки. Чимало цьогорічних учасників вже не вперше беруть участь у майстер-класі.
Організатори планують у найближчому майбутньому робити більше заходів для вже практично сформованого міжнародного хору «Nowicanto», запрошуючи греко-католиків з інших країн Європи.

Тернопільська область.