Сєверодонецьк прийняв обласний фестиваль національно-етнічних культур «Сузір’я злагоди», учасниками якого стали представники громадських організацій національно-культурного спрямування. На сцені міського Палацу культури виступили творчі аматорські колективи, а у його фойє свої вироби показали майстри декоративно-ужиткового мистецтва з Сєверодонецька, Рубіжного, Старобільського, Кремінського, Сватівського районів Луганщини. Серед них — Старобільське районне товариство любителів польської мови та культури «Міст надії», Сєверодонецьке відділення обласного благодійного фонду «Хесед Нер», Луганський обласний благодійний фонд «Центр грузинської культури», Народний сімейний циганський ансамбль «Чорний жемчуг», а також іноземні студенти Луганського державного медичного університету з Індії й Таджикистану.

Гості почули пісні та побачили танці народів, які населяють край, поринули в атмосферу різнобарв’я культур. Успіх також мало «Свято національних страв». Різноманітні наїдки національних кухонь презентували благодійний фонд «Центр грузинської культури» та студенти сєверодонецького Вищого професійного училища № 92. На завершення фестивалю його учасники та гості взяли участь у майстер-класі з виконання єврейського танцю.

Організаторами цього яскравого дійства стали управління культури, національностей та релігій Луганської облдержадміністрації та обласний центр народної творчості.

Луганська область

Фінальне фото учасників фестивалю.

Фото прес-служби Луганської ОДА-облВЦА.