На Рівненщині мостобудівельний підрозділ Збройних Сил України будує 95-метровий міст через річку Горинь, щоб з’єднати населені пункти Удрицьк і Висоцьк Дубровицького району. Основна переправа, яка тут стояла десятиліттями, вийшла з ладу та останнім часом не виконувала своєї основної функції через низьке положення одного з боків, його затоплення водою в періоди осінніх злив.

Місцевою владою, нещодавно створеними об’єднаними територіальними громадами та підприємцями спільно вирішено поруч з основною переправою навести дублюючу. Загальний бюджет будівництва, до якого долучилися усі небайдужі, більше як півтора мільйона гривень.
Міст зводять військовослужбовці, які входять до розрахунку містобудівельної установки УСМ-2.
«Цей міст став початком інтенсивного періоду бойової підготовки містобудівельної роти, — каже офіцер інженерної частини Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України майор Олексій Дем’янчук. — Влітку наші підлеглі відпрацьовували професійні навики з наведення 200-метрової водної переправи на Миколаївщині. Тоді вони встановлювали понтонний механізований міст, а нині тут низьководний дерев’яний довжиною 95 метрів та вантажопідйомністю до 60 тонн. До речі, з 2010 року військові інженери встановили для місцевого населення Рівненщини десятки мостів, їх загальна протяжність через річки Стир, Случ та Горинь — майже півтора кілометра».
Висоцький сільський голова Людмила Гура, дивлячись на міст, який скоро буде введений в експлуатацію та скоротить об’їзд автошляхів на понад 50 кілометрів, безмежно вдячна військовим.

Віктор ШУБЕЦ, підполковник, прес-офіцер МОУ в Рівненській області.