Якщо РФ продовжить заперечувати свою відповідальність у конфлікті на Донбасі, то зрушити з місця в Мінських угодах буде неможливо. Таку думку в ефірі «112 Україна» висловив спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер. «Росія продовжує заперечувати свою відповідальність у цьому конфлікті. Москва направляє, контролює, фінансує сили й ці «народні республіки». При цьому всіляко заперечуючи будь-яку відповідальність. Доки Росія стоятиме на цьому, зрушити з місця неможливо», — сказав він. За словами Волкера, нині союзники намагаються дійти згоди про миротворчу місію, яка б під егідою ООН замінила російські сили: «Це все заради безпеки й заради того, щоб створити такі умови, у яких могли б виконуватися Мінські угоди».
Тим часом бойові дії на сході нашої країни не вщухають. За даними штабу ООС, протягом доби (на 21.09) російські окупанти 22 рази відкривали вогонь по позиціях українських військ. Противник вів прицільний вогонь із мінометів калібру 120 мм і 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї в районах населених пунктів Кримське, Мар’їнка, Новотроїцьке, Гнутове, Водяне, Лебединське й Широкине.
У четвер зранку «російсько-окупаційні війська, нехтуючи загальнолюдськими нормами моралі й Мінськими домовленостями, здійснили обстріл із застосуванням артилерії калібру 122 мм по населеному пункту Широкине, розташованому на Приазов’ї. Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил і місцевого населення, а також руйнувань немає», — зазначено в повідомленні.