Українська економіка пришвидшила зростання з 3,1 відсотка у першому кварталі до 3,8 у другому. Про це свідчать розгорнуті показники ВВП за IІ квартал 2018 року, опубліковані Державною службою статистики України.

Фактичні темпи зростання реального ВВП у ІІ кварталі 2018 року виявилися вищими за очікування Національного банку, опубліковані в Інфляційному звіті за липень 2018 року (3,2 відсотка у річному вимірі). НБУ пояснив відмінність між своїм прогнозом та фактичним показником передусім раннім стартом збору врожаю.
«За вирахуванням цього чинника динаміка реального ВВП у цілому відповідала очікуванням Національного банку. Загалом основним рушієм зростання реального ВВП очікувано залишається внутрішній попит, насамперед споживчий», — прокоментували в НБУ.
Нагадаємо, відповідно до опублікованого у липні 2018 року макроекономічного прогнозу, Національний банк очікує, що у поточному році зростання реального ВВП пришвидшиться до 3,4 відсотка. Оновлений макроекономічний прогноз буде оголошено 25 жовтня та опубліковано в Інфляційному звіті 1 листопада 2018 року.

Вл. інф.