За добу (станом на ранок 24.09) окупанти 35 разів відкривали вогонь по наших військових. За даними прес-центру штабу ООС, ворог гатив у районах населених пунктів Кримське, Луганське, Новолуганське, Шуми, Південне, Майорськ, Піски, Авдіївка, Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Водяне та Лебединське.
Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Крім того, з мінометів калібру 82 мм ворог обстрілював поблизу населених пунктів Луганське, Новолуганське, Шуми, Південне та Майорськ.
Опорні пункти наших військ біля Луганського та Новолуганського противник також накривав вогнем з мінометів 120-го калібру. По позиціях біля цих двох населених пунктів на світлодарському напрямку окупанти застосували важке озброєння 10 разів. Крім того, позиції Об’єднаних сил поблизу Гнутового обстріляли з озброєння БМП.
«Внаслідок обстрілів троє військовослужбовців Об’єднаних сил дістали поранення. За даними розвідки, чотирьох бойовиків російсько-окупаційних військ минулої доби знищено та ще чотирьох поранено», — зазначили в штабі.
Напередодні бойовики обстріляли окуповану Горлівку. З району колишнього бетонного заводу російські найманці випустили по житлових кварталах 4 міни, повідомили у Спільному центрі з контролю та координації питань припинення вогню.
Також напередодні противник відкрив вогонь по працівниках підприємства «Вода Донбасу» — вони саме лагодили пошкодження на Південнодонбаському водогоні. Ніхто не постраждав, але одразу після цього підконтрольні бойовикам інтернет-ресурси приписали ці обстріли бійцям ЗСУ.