Рівне:

В області працюватимуть 33 інклюзивно-ресурсні центри. Такі установи для дітей з особливими потребами планують відкрити впродовж двох років. Цієї осені центри запрацюють у Дубровицькому, Гощанському, Дубенському, Рокитнівському, Березнівському та Володимирецькому районах, а також у Млинівській, Клеванській та Немовицькій ОТГ.
Із 1 вересня цього року в області вже діє мережа інклюзивно-ресурсних центрів для дітей із особливими освітніми потребами. Три такі заклади відвідують діти у Дубно, Зарічному та Сарнах. Послуги отримують понад 2 тисячі дітей віком від 2 до 18 років. Центри оснащені предметно-ігровим і розвивально-корекційним обладнанням. Належну допомогу в закладі можуть отримувати не лише діти та їхні батьки, а й педагоги, адже багато дітей із особливими освітніми потребами відвідують загальноосвітні навчальні заклади.
На оснащення інклюзивно-ресурсних центрів в область надійшла субвенція в сумі понад 4,1 мільйона гривень. Для закладів придбали методичне, навчальне та програмне забезпечення, предмети, матеріали та обладнання.