На Донбасі російські окупанти продовжують нехтувати перемир’ям. За добу (станом на ранок 25.09) вони 27 разів відкривали вогонь по наших військових. При цьому ворог двічі застосовував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. За даними прес-центру штабу ООС, противник вів прицільний вогонь із мінометів калібру 120 мм та 82 мм, протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Російсько-окупаційні війська здійснювали обстріли в районах населених пунктів Кримське, Новотошківське, Золоте, Світлодарськ, Зайцеве, Південне, Піски, Красногорівка, Мар’їнка, Новотроїцьке, Гнутове, Водяне, Лебединське та Широкине.
З мінометів 82-го калібру ворог обстрілював позиції Об’єднаних сил на маріупольському напрямку в районі населеного пункту Гнутове. Міномети 120-го калібру противник застосував поблизу Південного, що на горлівському напрямку. По опорному пункту наших військ біля Кримського на луганському напрямку ворог відкривав вогонь з протитанкового ракетного комплексу. А по захисниках Водяного російсько-окупаційні війська застосували озброєння бойових машин піхоти.
«Під час бойових дій втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає. За даними розвідки, протягом доби одного окупанта знищено, чотирьох поранено», — зазначили в штабі.
Про останні події на передовій розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район Маріуполя): «У нашому секторі війна триває і вдень, і вночі. В орків чергова ротація. З РФ поповнення — стріляють агресивно, незважаючи на дощову погоду. Регулярно б’ють і з важкого озброєння. Гатять немов за розкладом. Інколи можна годинник звіряти. Днями добряче дісталося нашому опорнику. Спочатку найманці гатили з мінометів. Потім підключили великокаліберну гвинтівку. Вона наскрізь прошиває бетон. На щастя, ніхто з хлопців не постраждав. Коли гуркіт ворожої зброї стихає, активно готуємося до зими: заготовляємо дрова, облаштовуємо свої позиції».