Хто хоче працювати, той завжди собі роботу знайде, особливо якщо живе в селі. Ось і молода сім’я РАДЧУКІВ із села Стрільськ Сарненського району багато працює, аби звести своє затишне родинне гніздечко. Живуть вони в просторій хаті з побутовими вигодами, не гіршими, ніж у міській квартирі. Але дім добудовують поступово, бо коштів на все не вистачає, адже виховують п’ятьох дітей. Змушені тяжко трудитися, експериментувати.
Якось Микола Радчук побував у селі Кідри, що в сусідньому Володимирецькому районі, побачив, як там масово вирощують огірки у теплицях (майже половина села) і мають від того зиск. Микола, хоч на той час працював пекарем на Сарненському хлібозаводі, вирішив і собі спробувати вирощувати ранні овочі у теплицях. А чому ні? Земля в Стрільську родюча, насіння є де придбати. Тож уже більше дев’яти років займається вирощуванням овочів у двох теплицях. Вистачає їх на всю чималеньку команду, а це економія сімейного бюджету.
— За цей час випробував безліч сортів, відпрацював технологію, — ділиться молодий господар Микола Радчук (на знімку). — Тож маю велике бажання займатися цим і надалі.

Теплиці — не єдине захоплення чоловіка. Він — талановитий столяр. У своєму будинку Микола сам зробив двері, ліжка, східці, кухню... Це не лише тішить око, а, знову-таки, заощаджує кошти.

Сарни
Рівненської області.

Фото Василя СОСЮКА.