Спільна праця місцевої влади, меценатів і громади селища Кути Косівського району Прикарпаття не минула марно: тут відкрили оновлений корпус дитячого дошкільного закладу «Покутянка». Перерізати стрічку доручили народному депутату Юрію Солов’ю та керівниці ДНЗ Любові Бринській (на знімку). Народний обранець домігся, щоб тут створили додаткові групи, а за рахунок державних коштів придбали меблі.

На урочисте відкриття завітала делегація з Івано-Франківська. Заступник голови ОДА Ігор Пасічняк разом із вітаннями передав і подарунки для садочка. Голови Косівської РДА Віталій Кічеряк та райради Павло Ванджурак також приїхали не з порожніми руками. З нагоди урочистої події селищний голова Кутів Ярослав Вардзаль та завідувачка ДНЗ Любов Бринська подякували всім, хто долучився до відновлення «Покутянки».

Дитсадок у Кутах спорудили 1975 року. Коли настали скрутні часи, довелося закривати групи. Відновлювати дошкільний заклад розпочав ще колишній селищний голова Дмитро Томащук. Водопостачання, опалення, вікна, штукатурка та шпаклювання — все це зробили ще за тодішнього складу ради. Долучилися працею, фінансовою допомогою й самі мешканці Кутів. Місцеві підприємці надавали бригади робітників. Учителі з художньої школи допомогли з оформленням музичної зали, художниця Ольга Федюк — сходів. А Марія Гончарова створила емблему садочка на фасаді — дівчинка-покутянка з автентичним кутським глечиком.

Мешканка Кутів Галина Сорохан не приховує емоцій: «Дякую всім організаторам за те, що заклад переживає друге народження».

Фото надано Кутською селищною радою.