У рамках реалізації проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» управління охорони здоров’я Рівненської ОДА закупило 19 сучасних кардіоваскулярних сканерів Philips. Контрактом передбачається, що, крім поставки, компанія має провести навчання лікарів функціональної діагностики з роботи на сканері, адже обладнання такого високого рівня ще ніколи не закуповувалося для районних та міських лікарень. Тож нині представники Philips та AFS Medizintechnik розпочали підготовку 32 медиків.

Проектом Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», що реалізовується на Рівненщині, окрім іншого, передбачається закупівля нового обладнання для лікарень області. Вже придбано нове кардіологічне обладнання для обласного серцево-судинного центру та кардіоаналізатори для районних лікарень області, а нещодавно і сучасні УЗД-сканери для районних та міських лікарень області.

— Новітнє обладнання дасть змогу поліпшити якість надання медичних послуг на рівні району чи міста. Адже після встановлення УЗД-сканерів такого рівня мешканцям Рівненщини не доведеться звертатися для проходження обстежень в обласну лікарню. Вони зможуть це робити в межах свого району, — розповідає керівник групи впровадження проекту Світового банку на Рівненщині Сергій Рибачок.

Фото надано автором.