Поліція заарештувала трьох осіб, яких обґрунтовано підозрюють у замаху на вбивство одеського активіста Олега Михайлика. Усі затримані — грузинської національності. Про це повідомили вчора в прес-службі Нацполіції Одеської області.
«На сьогодні проведено великий обсяг не тільки оперативних, а й слідчих і процесуальних дій. Уже трьом особам підготовлено підозри за ст. 15 та ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України. Ми звертатимемося до суду із запобіжним заходом, причому безальтернативним до застави», — зазначив ЗМІ начальник начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області Дмитро Головін.

Він також повідомив, що зараз правоохоронці встановлюють зв’язки затриманих осіб, аби з’ясувати, хто міг бути замовником нападу. За його словами, акт планувався і готувався заздалегідь, оскільки за одеським активістом велося стеження.
На сьогодні трьох іноземних громадян затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України за підозрою у скоєнні злочину, передбаченого ст. 15 («Замах на вчинення злочину») та ч. 2 ст. 115 («Умисне вбивство») Кримінального кодексу України.
Нагадаємо, ввечері 22 вересня в Одесі стріляли в активіста, керівника міської організації партії «Сила людей» Олега Михайлика, він потрапив до лікарні у важкому стані. Слідство розглядає кілька версій нападу, зокрема пов’язані з громадською і журналістською діяльністю Олега.