З 1 січня 2019 року населення Туркменістану платитиме за електроенергію, газ, питну воду й столову сіль зі своєї кишені. 
У відповідній постанові, розповсюдженій Державним інформагентством Туркменістану «Туркменістан сьогодні», зазначено, що це робиться «з метою продовження розвитку вільних ринкових відносин в економіці Туркменістану, а також упорядкування вартості електроенергії, газу, житлово-комунальних послуг для громадян країни».
В іншій постанові Народна рада (парламент) пообіцяла, що з 
1 січня 2019 року населення забезпечуватиметься електроенергією, газом, водою і сіллю за пільговими цінами. Мета такої реформи — «досягнення сталого й системного розвитку держави в усіх напрямах, раціонального використання базових ресурсів, а також подальшого вдосконалення соціальних пільг», йдеться у постанові.
Рішення надавати населенню природний газ, воду, електроенергію безплатно було ухвалено Народною радою ще в 1992 році. В 2003-му президент Туркменії Сапармурат Ніязов подовжив дію постанови до 2030 року. Однак депутати вирішили, що настав час переглянути цей підхід до розподілу природних ресурсів.