Представництво компанії «SafeusDrone Co., Inc.» (Республіка Корея) та центр для розробки безпілотних літальних апаратів відкрили в Льотній академії Національного авіаційного університету, що в Кропивницькому (на знімку).

Як повідомив начальник закладу Сергій Неділько, корейських виробників зацікавили наукові розробки кропивницьких студентів. Особливо -- безпілотник, який здатен виявляти пошкодження в лініях електропередач, створений на базі льотної академії.

В урочистому відкритті центру взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Корея в Україні пан Лі Янг-Гу, голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко, генеральний директор компанії SafeusDrone Шин Мо Се, народні депутати Костянтин Яриніч та Олександр Данченко, начальник обласного управління ДСНС Віталій Миронюк, військовий комісар обласного військового комісаріату Ярослав Кучер.

Сьогодні в центрі вже працюють викладачі та студенти вишу. Основні напрями співпраці -- розробка технологій застосування безпілотних апаратів у різних сферах життєдіяльності. В планах також -- організація спільно з корейською фірмою мережі центрів обслуговування власників БПЛА.

За словами Сергія Кузьменка, область співпрацює з Республікою Корея вже не перший рік -- сторони обмінюються досвідом та досягають домовленостей щодо подальшої реалізації спільних проектів у різних галузях.

Довідково

Компанія «SafeusDrone Co., Inc.» займається розробкою чотирьох різновидів дронів. Серед них -- пристрої для обприскування полів, для перевірки справності високовольтних ліній електропередач і усунення виявлених недоліків та інші.

На знімку: гості знайомляться з розробками сучасних дронів в Льотній академії НАУ.

Фото з офіційного сайту Кіровоградської ОДА.