Президент Сербії, який є також головою правлячої у країні Сербської прогресивної партії (СПП), повідомив про свій намір залишити високу партійну посаду. Цю заяву він зробив на закритому засіданні головного комітету СПП і повідомив, що вже наступного року має намір поступитися місцем одному з молодих політиків.

Члени головкому також обговорювали й питання врегулювання відносин із Приштиною. Вучич чесно зізнався, що переговори з лідерами невизнаної Сербією країни зайшли в глухий кут, але в них з'явилися нові нюанси, які слід обговорювати в Белграді, а потім уже викладати на стіл переговорів. Президент повідомив однопартійцям, що спроби зберегти за Сербією якнайбільше територій її колишнього краю, поки невдалі, але закликав не опускати рук у цій боротьбі за повернення земель, де компактно проживають серби, під юрисдикцію Белграда.

Віце-прем'єр  і міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич, який раніше заявив, що визнання Белградом незалежності Косово відбудеться лише тоді, коли на вербах зрітиме виноград, повідомив у Нью-Йорку про бажання сербської сторони досягти політичного рішення з питання спірних автономій. Але наголосив, що Сербія захищає і міжнародне право, обстоюючи свою цілісність у конфлікті навколо Косово й Метохії. "Національним пріоритетом Республіки Сербія є досягнення політичного рішення з питання Косово й Метохії. Захищаючи свій суверенітет і територіальну цілісність, Сербія захищає міжнародне право, Статут ООН, збереження міжнародного миру й безпеки, свою національну історичну ідентичність. Сербія щиро віддана миру й діалогу, який за посередництвом ЄС ведеться між Белградом і Приштиною, як і імплементації досягнутих домовленостей. Проводячи відповідальну політику, ми зробимо все, щоб інтерес нашого народу й регіональна стабільність були захищені", -- заявив віце-прем'єр на нараді високого рівня в штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку. Він запевнив учасників засідання, що Сербія була й буде щирим партнером усіх країн, які готові розділити відповідальність спільної побудови стабільнішого, справедливішого, розвиненішого й процвітаючого світу.

Івіца Дачич повідомив про труднощі в переговорах із Приштиною і нагадав, що косовський парламент проголосив незалежність краю в односторонньому порядку в лютому 2008 року, а в 2010-му Міжнародний суд ООН визнав це рішення легітимним. Зараз Республіку Косово, за даними Сербії, визнають 105 країн, при цьому МЗС цієї країни стверджує, що таких держав 117. Проти визнання Косова виступають понад 60 країн, у тому числі Росія, Китай, Індія, Ізраїль, Україна, а також п'ять країн, що входять до ЄС.