Бокс. Учора в Києві (у п’ятизірковому готелі «Фермонт», що на Поштовій площі) відбулося офіційне відкриття 56-го Конгресу Всесвітньої боксерської ради (WBC, президент — Маурісіо Сулейман), котрий триватиме до п’ятниці. Тут триватимуть основні події — засідання рейтингових комітетів, семінари для суддів, виступи промоутерів і менеджерів, конференції, антидопінгові семінари та багато іншого.
Учора відбулася гала-вечеря, в рамках якої було заплановано благодійний аукціон. Серед лотів, зокрема, — рукавичка з автографом Могаммеда Алі та інші цінні експонати. Зібрані гроші підуть на реконструкцію боксерського залу в Маріуполі, де тренуються діти від 10 до 16 років.
На сьогодні заплановано відвідини керівництвом WBC одного з дитячих будинків столиці України. Також у ТРЦ «Гулівер» відбудеться автограф-сесія з Віталієм Кличком, Олександром Усиком, Евандером Голіфілдом та Ленноксом Льюїсом. У Палаці спорту заплановано вечір «Разом з легендами».
Завтра відбудеться шоу талантів учасників конгресу. Хтось співатиме, хтось на гітарі гратиме...
А 5 жовтня учасники події відвідають Зал слави українського боксу на вулиці Михайлівській, 13. Цього дня двері музею будуть відчинені для всіх охочих.
Загалом у конгресі візьмуть участь майже 700 осіб. Це і працівники офісу WBC, і судді, і менеджери, і промоутери, і інші офіційні особи, і, звичайно, боксери Евандер Голіфілд, Леннокс Льюїс, Ерік Моралес, Насим Гамед, Сергій Дзинзирук, Андрій Котельник, Ріккі Гаттон, Роберто Дюран, Гуліо Сезар Чавес, Оскар Де Ла Гойя, Ріддік Боу. Очікується прибуття Майка Тайсона.
Серед боксерів, які виступають нині, — Олександр Усик, Віктор Постол, Тоні Белью, Амір Ган, Артем Далакян та інші.