Футбол. Чемпіонат УПЛ. 10-й тур.

28 вересня. «Карпати» — «Шахтар». 1:6. Львів. «Україна». 9 100 глядачів.

Рефері — Копієвський (Кропивницький). Голи: Швед, 90+2 — Ракицький, 13, Фернандо, 26, Мораес, 29, Марлос, 34, Бородай, 45+1 (автогол), Матвієнко, 79.

29 вересня. «Олімпік» — «Олександрія». 2:3. Київ. «Динамо» імені Валерія Лобановського. 191 глядач. Рефері — Абдула (Харків). Голи: Кольцов, 11, Політило, 29 — Шастал, 25, Банада, 73, Грицук, 89 (п).

30 вересня. «Десна» — «Ворскла». 0:2. Чернігів. Стадіон імені Юрія Гагаріна.  2 847 глядачів. Рефері — Омельченко (Слов’янськ). Голи: Кулач, 4, Шарпар, 61.

«Чорноморець» — «Маріуполь». 0:1. Одеса. «Чорноморець». 4 850 глядачів. Рефері — Романов (Дніпро). Гол: Вакула, 69.

«Зоря» — «Львів». 0:0. Запоріжжя. «Славутич-Арена». 3 197 глядачів. Рефері — Кутаков (Київська область).

«Арсенал» — «Динамо». 0:1. Київ. «Динамо» імені Валерія Лобановського. Рефері — Балакін (Київська область). Гол: Дуелунд, 35. Вилучено воротаря «Динамо» Бущана, 52 (фол останньої надії), Шабанова («Динамо», 75, пряма червона картка).

Сьогодні «Шахтар» проведе поєдинок другого туру групового раунду Ліги чемпіонів у Франції проти клубу «Ліон». Тому поєдинок у Львові мав певною мірою відповісти на запитання: яка готовність «гірників» до ліонського іспиту. Забігаючи наперед, зазначимо, що «Шахтар» у повному порядку.
Усе сприяло цій перевірці. Насамперед те, що це була гостьова зустріч проти амбітних «Карпат», а отже — чудова нагода моделювати виїзну гру проти французької команди. Але справжнього протистояння не вийшло, бо перший тайм гості виграли — 5:0! Розгром...
Після перерви команди обмінялися забитими м’ячами. А підсумок — переконлива перемога лідера. Звичайно, вона додасть настрою футболістам «Шахтаря» перед важливим поєдинком у Ліоні.

***

Полтавчани без проблем розібралися з «Десною». Вони мали помітну перевагу і могли забити ще кілька м’ячів. Схоже, «Ворскла» тепер перебуває в доброму ігровому тонусі. І це дуже тішить, бо в четвер вона у Полтаві в матчі другого туру групового етапу Ліги Європи приймає сильного суперника — португальський клуб «Спортінг» (Лісабон).
Наставник «Ворскли» Василь Сачко сказав, що його підопічні дуже серйозно налаштовуються на цей поєдинок. Готуватимуться сумлінно і гратимуть, не шкодуючи сил. У команді тепер панує особлива атмосфера приязні. А ще полтавські футболісти дуже розраховують на підтримку своїх вірних друзів — уболівальників.

***

Мало хто міг передбачити, що перемога «Динамо» дасться з такими муками. Динамівці мали велику перевагу. В першому таймі створили достатньо моментів, але скористалися одним. Ефектним ударом ворота «канонірів» вразив данський півоборонець біло-синіх Дуелунд (на знімку крайній праворуч). Це був дебют Міккеля в стартовому складі. Успішний, нічого не скажеш.
Але на 56-й хвилині його замінили. І не тому, що він погано грав чи втомився. Річ у тім, що з поля вилучили воротаря його команди, який на підступах до карного майданчика збив форварда «канонірів» Гриня. І в таких випадках запасного вартового воріт випускають саме замість атакувального півоборонця.
Це вилучення, звичайно, неприємний факт. Але для класної команди у зустрічі з аутсайдером це не така вже велика втрата. Тим паче що у воротах з’явився основний вартовий Бойко. Але біда «Динамо» полягала в тому, що вилучення в його складі не припинилися. За 15 хвилин до завершення основного часу поле залишив оборонець Шабанов, котрий грубо зіграв проти активного Гриня. Додамо, що з лави запасних рефері вилучив ще й наставника динамівців Олександра Хацкевича.
Одне слово, нелегке випробування випало на долю умовних гостей, бо Микола Балакін до основного часу додав ще вісім хвилин...

***

ФК «Арсенал» на своєму офіційному сайті повідомив про призначення В’ячеслава Грозного на посаду тренера.

***

«Динамо», як і «Ворскла», 4 жовтня проведе матч Ліги Європи. Кияни зіграють у Чехії проти клубу «Яблонець».

Фото fcdynamo.kiev.ua