У Щасті завершив роботу волонтерський табір «Щасливий БУР». Майже два тижні понад 40 волонтерів з усієї України допомагали сім’ям відбудовувати зруйновані війною оселі.
Однією з тих, кому допомогли волонтери, стала багатодітна родина військовослужбовців із села Войтове. Четверо братів господарки будинку Оксани Векщук несуть службу в зоні ООС. Оксана самотня, живе в будинку свого брата Олексія і виховує чотирьох дітей, зокрема двоє братових, яких вона взяла під опіку. Цій родині допомогли з переїздом в інший будинок.
Ольга Чайка та її чоловік Юрій виховують трьох дітей. Родина дуже постраждала під час обстрілів. Чоловік і хвора на серце донька були поранені. БУР допоміг вирівняти і замінити підлогу в їхньому будинку, утеплив стіну.
Маленький будиночок Максима Удовенка під час активних бойових дій 2014—2015 років постраждав від тотального мародерства — вкрали все, що мало бодай якусь цінність. Нині Максим працює електриком на місцевій Луганській ТЕС, намагається відновити житло, але через брак часу і скрутне фінансове становище, а також у зв’язку із народженням дитини, не може дозволити собі повноцінний ремонт. БУР допоміг родині відремонтувати дах.
Четвертій сім’ї зробили косметичний ремонт усієї квартири. 2015-го у багатоповерхівку, де мешкає Вікторія Губанова, влучило два снаряди «Град», а через деякий час прорвало труби опалення і водопостачання, залило стелю і стіни. Волонтери зробили тут ремонт, утеплили стіни.
Окрім будівельних робіт, БУР організував для мешканців культурну програму, волонтери намалювали в людних місцях мурали.

Довідково

Будуємо Україну Разом (БУР) — волонтерський табір, який через спільну працю об’єднує активну молодь, виховує в неї соціальну відповідальність та розвиває локальні громади у різних куточках України. Діяльність проекту почалася з Краматорська, де в 2014-му було відновлено25 зруйнованих обстрілами квартир. Відтоді проведено майже 40 таборів, у яких взяли участь 2000 волонтерів.

Луганська область.