Суми:

Друге за величиною місто Сумщини, Конотоп, нинішньої зими може мати серйозні проблеми з опаленням. Комунальне підприємство міськради «Теплогарант» за підсумками минулого опалювального сезону заборгувало за газ понад 
40 млн грн, і ця сума досі не відшкодована. Надалі газ у борг не «відпускатимуть».
За словами заступника голови ОДА Дмитра Живицького, котрий курирує галузь ЖКГ, мешканці Конотопа регулярно платили підприємству за тепло та гарячу воду, але до постачальника гроші не потрапляли. Куди вони поділися, з’ясовуватимуть правоохоронці.
Тим часом із настанням холодів на Сумщині виникла соціальна напруга через проблеми з оформленням житлово-комунальних субсидій. Про це на апаратній нараді в 
облдержадміністрації доповів директор Департаменту соціального захисту населення Михайло Дубровський. У наданні субсидії відмовляють одному з розлучених батьків, котрий виховує дитину. До сукупного доходу його домогосподарства додають і заробітки іншого з батьків дитини, хоч він чи вона фактично і давно проживає за іншою адресою. Постраждали також представники підприємств, де накопичили борги із зарплати. Роботодавці зазвичай не перераховують і єдиних соціальних внесків за своїх працівників, а без цього субсидій їм не бачити.
Із проханням розглянути проблему «оновлених» субсидій Сумська облдерж-адміністрація звернулась до профільного комітету Верховної Ради України.