У Сєвєродонецьку заступник голови Луганської ОДА Геннадій Іваненко та Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук обговорили низку питань, головними з яких стали енергобезпека регіону, розвиток економіки і залучення іноземних інвестицій.

Пан посол зазначив, що Канада зацікавлена в реалізації спільних проектів у багатьох сферах. Насамперед це стосується агропромислового комплексу та альтернативних джерел електроенергії: «Підтримка проекту сонячної електростанції в області стане дуже важливим імпульсом для розвитку Луганщини та України загалом. Ми готові всіляко допомагати українським виробникам сільськогосподарської продукції, передусім тим, які працюють поблизу лінії розмежування».
Геннадій Іваненко розповів, що обласна влада вживає усіх можливих заходів у сфері енергобезпеки регіону. Зокрема, для під’єднання Луганщини до енергосистеми України почалося будівництво ПС 500 кВ «Кремінська», завершення якої планується до кінця поточного року. Проте для області має велике значення і розвиток альтернативних джерел енергії, а залучення інвестицій — один із виходів у вирішенні даного напрямку. «Ми дуже розраховуємо і забезпечимо всебічну підтримку реалізації спільного з канадською компанією DAI Inc проекту будівництва сонячних електростанцій “SOLAR” у Рубіжному. Генеровані ними 150 МВт електроенергії стануть істотним кроком до нашої енергобезпеки», — наголосив Геннадій Іваненко.
Учасники зустрічі відзначили, що будівництво сонячної електростанції дасть можливість для відновлення діяльності підприємств регіону і стане поштовхом для подальшого розвитку. Нова електростанція буде символом не тільки альтернативних джерел електропостачання, а й нової громадської свідомості, інвестиційної привабливості та змін на краще.

Наприкінці зустрічі Геннадій Іваненко вручив Роману Ващуку почесну відзнаку «За розвиток регіону» (на знімку).

Луганська область.

Фото прес-служби ОДА-облВЦА.