На розширеному засіданні ради Федерації профспілок Луганської області велику увагу приділили насамперед заборгованості з виплати заробітної плати. Пояснюючи ситуацію, заступник голови 
облдержадміністрації Геннадій Іваненко зауважив, що єдиний ефективний механізм погашення таких боргів — заходи державного контролю за дотриманням законодавства про працю. Однак мораторій на проведення перевірок у регіоні, встановлений Законом України «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції», послаблює відповідальність окремих керівників. Сьогодні ініційовано зміни до закону, які не поширюють мораторій на перевірки додержання законодавства про працю та зайнятість населення. На цьому етапі нові повноваження щодо такого контролю отримали об’єднані територіальні громади та міські ради, в яких мають запровадити посади інспекторів праці. Наприклад, у Троїцькому, Біловодському, Білокуракинському та Новопсковському районах, де створено ОТГ, заборгованості вже немає.
У роботі засідання ради взяли участь народні депутати України Віталій Курило та Сергій Дунаєв, представники управлінь Пенсійного фонду, Луганського обласного центру зайнятості, Фонду соцстрахування в області, а також профспілкові активісти. Профспілки і влада визначили пріоритети спільних дій.