За добу (станом на ранок 3.10) російські окупанти 34 рази відкривали вогонь по наших військових. При цьому ворог 8 разів застосовував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. За даними прес-центру штабу ООС, противник вів прицільний вогонь із мінометів калібру 120 мм та 82 мм, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Російсько-окупаційні війська гатили в районі населених пунктів Станиця Луганська, Кримське, Новотошківське, Оріхове, Катеринівка, Новозванівка, Луганське, Верхньоторецьке, Авдіївка, Красногорівка, Новотроїцьке, Богданівка, Старогнатівка, Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське та Широкине.
У районі Оріхового окупанти здійснили два обстріли з мінометів калібру 120 мм та 82 мм. Захисники Кримського двічі зазнавали вогневого удару з мінометів 82-го калібру. Також мінометні обстріли бойовики здійснили поблизу Новотошківського, Луганського, Старогнатівки та Лебединського. По оборонцях Луганського та Гнутового, крім того, вівся вогонь із озброєння бойових машин піхоти.
Під час бойових дій один військовослужбовець загинув і два дістали поранення. За даними розвідки, протягом доби трьох окупантів знищено та трьох поранено.
Про останні події на передовій розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район Маріуполя): «Обстрілів знову побільшало. Орки б’ють щільно і прицільно. Вночі стріляли з великокаліберного кулемета трасуючими кулями. Це так вони вказують шлях для своєї мінометної обслуги. Кілька десятків мін 82-го калібру прилетіло до наших позицій. Під ранок кілька мін 
152-го калібру впало... Останнім часом великий калібр бойовики почали застосовувати активніше. Трохи вгамували найманців. Доводиться постійно знищувати їхні вогневі точки. Адже вони навіть не дають голови підняти з окопів. Зараз відносно спокійно, й до вечора у нас є час перепочити. А далі на нас знову чекає обстріл. Усі хлопці живі й здорові».
За даними групи «Інформаційний спротив», на фронті останнім часом обстрілів знову побільшало. Російські найманці гатять зі ствольної артилерії, мінометів 152-го, 122-го, 120-го і 82-го калібрів. «Усі випадки — на досить вузькій ділянці на маріупольському напрямку: від траси Маріуполь — Тельманове на північ від Водяного до висот на північний захід від Широкиного. Ворог відкриває вогонь і по житлових околицях населених пунктів Водяне, Лебединське», — зазначили в групі.