Стару будівлю на КПП «Дитятки» перетворили на сучасний інформаційний центр для відвідувачів зони відчуження — «Чорнобиль: територія змін». Це перша будівля на території зони відчуження, реконструйована за принципами енергоефективності та «зелених» технологій. Відтепер тут можна отримати інформацію про роботу Держагентства України з управління зоною відчуження, про перетворення об’єкта «Укриття» на екологічно безпечну систему, поводження з РАВ, про радіоекологічний стан цієї зони, а також про наукові дослідження та функціонування Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника.
Проект вдалося реалізувати за підтримки ПРООН / ГЕФ у рамках Програми малих грантів, а також за допомогою громадських організацій, які входили до складу Громадської ради при ДАЗВ.
Інфоцентр має власну сонячну електростанцію, енергоефективне LED-освітлення, теплоізоляцію стін, вікон і дверей, а також інноваційну систему опалення (теплові насоси) і кондиціонування. Це мінімізує затрати на утримання будівлі в майбутньому.

Фото та інформація зі сторінки голови Держагентства України з управління зоною відчуження Віталія Петрука у Фейсбуці.