У сербських ЗМІ з’явилися перші коментарі щодо переговорів у Москві А. Вучича з господарем Кремля В. Путіним, у яких зазначається, що сербський президент назвав ситуацію на Західних Балканах «дуже складною».
Вона загострилася після незапланованого відвідування президентом Косово Хашимом Тачі північного регіону країни, де компактно проживає сербське населення, і його прогулянки в оточенні численних озброєних людей по водоймищу, на якому розташована електростанція «Газивода», що перебуває в керуванні Белграда. Через це Вучич ще у вихідні віддав наказ привести армію Сербії в бойову готовність і пообіцяв сербам, що звернеться по допомогу до Росії. Що він, по суті, і зробив у Москві. Згідно з протоколом президенти Сербії і Росії спілкувалися близько години, сорок хвилин з яких обговорювали ситуацію в Косово.
Чимало політичних оглядачів з балканських країн вважають, що президенти і Косово, і Сербії ведуть свою гру й прагнуть показати, що готові до неординарного кроку. Але, якщо Тачі використовує протиріччя між албанцями й сербами, то Вучич намагається витиснути все можливе зі спірних питань між Росією і ЄС і показати світові, що за його спиною стоїть сильний зовнішньополітичний союзник, непередбачуваний на міжнародній арені. Переводячи армію Сербії у найвищу ступінь бойової готовності, він хотів дати сигнал Москві, Вашингтону й Брюсселю, що регіон перебуває на порозі нової війни. Мовляв, якщо не хочете ще одного затяжного конфлікту, то допоможіть нам приструнити косовську владу.
Коли журналісти запитали Вучича: «Чи просив він у Путіна військової допомоги для розв’язання конфлікту?», той дав негативну відповідь. При цьому він відмовився розкривати подробиці перемовин, заявивши лише: «Усе, чого ми хотіли від них, отримали. Ми домовилися про все».