ІВАНО-ФРАНКІВСЬК:

За кошти, передбачені на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад, цими жовтневими погідними днями відремонтовано найпроблемнішу ділянку дороги Прокурава — Шепіт у межах села Брустурів Косівського району. Воно належить до Космацької ОТГ. До співфінансування долучилася Івано-Франківська обласна рада. За сприяння народного депутата Юрія Солов’я виділено кошти з державного бюджету.

На знімку: дорогу роблять у селі Брустурів Косівського району.

Фото надано громадською приймальнею народного депутата Юрія Солов’я.

Дрібнозернистий асфальт влаштовує ТзОВ «Шляхбуд-ЛІМ». Інженер підприємства Мирослав Мочернюк повідомив, що техніка вже переїхала до села Прокурава. Роботи виконують понад виділені кошти, в кредит. Голова Космацької ОТГ Дмитро Бербенюк висловив сподівання, що додаткове фінансування надійде з обласного бюджету. За рахунок співфінансування з державного бюджету, інфраструктурної субвенції та власних ресурсів триває ремонт доріг і в Заболотівській ОТГ Снятинського району. Згадане підприємство укладає асфальтове покриття в селах Рудники, Трійця і селищі Заболотів.
«Зрозуміло, що це мізер порівняно з потребою, але вдалося відновити найпроблемніші ділянки місцевих доріг, — стверджує Юрій Соловей. — Такі зрушення в сільському дорожньому будівництві сталися з проведенням децентралізації органів місцевого самоврядування».