Консула Угорщини в місті Берегове оголошено персоною нон грата. Учора про це було повідомлено послу Угорщини в Україні Ерно Кешкеню, інформує МЗС України. 
Послу було вручено ноту з інформацією про те, що, відповідно до статті 23 Віденської конвенції про консульські зносини 1963 року, в зв’язку з діяльністю, несумісною зі статусом консульської посадової особи, консул Консульства Угорщини в місті Берегове має залишити територію України протягом наступних 72 годин.
«Розраховуємо, що Угорська сторона у подальшому утримуватиметься від будь-яких не-
дружніх кроків по відношенню до України, а її посадові особи — від порушень українського законодавства. Розглядаємо громадян України угорського походження як об’єднуючий фактор у відносинах між двома державами та закликаємо до цього ж наших угорських партнерів», — йдеться в офіційній заяві МЗС України.
У відповідь Угорщина також вирішила вислати з країни українського консула. Про це вчора повідомив глава МЗС Угорщини Петер Сійярто під час прес-конференції, повідомляє HVG.hu. При цьому Сійярто впевнений, що це «Україна продовжує загострювати конфлікт». 3 жовтня він заявив, що угорський консул у Береговому не порушив ні угорські, ні українські, ні міжнародні закони, тому в нього немає причин відкликати його. 
Таким чином, в Угорщині продовжують наполягати, що коли їхній консул видає паспорт про друге громадянство громадянину України — країни, де подвійне громадянство заборонено, це не є порушенням українських законів. А що консул Угорщини був упевнений, що не порушує закон, то саме тому він і попросив нових власників угорських паспортів, щоб ті приховували факт отримання нового громадянства від українських державних структур.