Військова розвідка Росії намагалася викрасти документи, що стосуються розслідування авіакатастрофи малайзійського «Боїнга» над Донбасом. Про це вчора під час прес-конференції заявила міністр оборони Нідерландів Анк Бійлевельд, повідомляє «Медуза».
Також, за словами міністра, розвідка Нідерландів запобігла російській кібератаці проти Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ), розташованої у Гаазі, четверо російських офіцерів депортовані. Анк Бійлевельд уточнила, що цей інцидент стався ще 13 квітня, того самого дня й була здійснена депортація росіян. Як зазначається, лептоп одного з висланих був прив’язаний до серверів у Бразилії та Малайзії. Міністр оборони Нідерландів заявила, що пишається роботою національних спецслужб, і закликала Росію припинити таємні кібероперації.
Заява Анк Бійлевельд пролунала після звинувачення, висунутого Міністерством закордонних справ Великої Британії проти Головного розвідувального управління РФ, в організації «невибіркових та безрозсудних» кібератак по всьому світу, спрямованих проти політичних інститутів, бізнесу, медіа і спорту.