Президент Сербії А. Вучич після повернення з Москви, де він провів консультаційні переговори з В. Путіним, віддав наказ скасувати найвищий ступінь бойової готовності сербської армії. Її було запроваджено 29 вересня після того, як його косовський колега в супроводі декількох бійців-спецпризначенців прокотився на катері водоймищем в північній частині країни й наблизився до сербської електростанції, розташованої на ньому.

Міністерство оборони в четвер негайно виконало наказ головнокомандувача й запевнило суспільство, що разом з іншими структурами, відповідальними за безпеку країни, уважно стежитиме за ситуацією в цьому регіоні. Армія ж буде готова в будь-який момент стати на захист держави й усіх сербських громадян, незалежно від того, де вони живуть.

Влада Приштина оцінила цей жест і ще раз заявила, що в прогулянці Хашима Тачі водоймищем не слід шукати злого наміру. Командування сил КФОР, відповідальних за безпеку в Косово, також заявило,  що приводу для інциденту в північній частині не було. Прес-секретар КФОР Вінценцо Грасо повідомив, що лідер країни вправі вільно й без усяких попереджень відвідувати всі регіони. Косовська поліція також не зобов'язана  запитувати дозволу на відвідування північної частини своєї країни. Він запевнив, що ситуація в Косово спокійна й контролюється силами КФОР, і закликав від імені командування всі сторони знизити напругу.