Російський адвокат Марк Фейгін оприлюднив звернення ув’язненого в московському «Лефортово» кореспондента Укрінформу Романа Сущенка до українців. Цього листа він передав адвокатові перед початком етапування до колонії. 
«Промайнуло два роки ув’язнення. Я вам надзвичайно вдячний за вашу солідарність, допомогу, підтримку та участь», — написав Роман Сущенко. «Жодного разу, миті не сумнівався у щирості та палкості таких колективних дій. Сподіваюсь, що ви й надалі продовжуватиме підтримувати мене, мою родину та справедливість». Сущенко передав співвітчизникам, що вірить «у щасливе розв’язання ситуації, у якій опинився. Постійно відчував підтримку української влади, нашої держави, уряду, президента, громадської спільноти та простих людей. Низький уклін вам, до зустрічі в Києві».
4 жовтня Роману Сущенко дозволили побачення з дружиною і донькою. Як розповіла на своїй сторінці у Фейсбуку донька Романа Юлія, «побачення тривало близько години і проходило за склом і по телефону — як і в попередні рази». «Це було емоційно найважче побачення. Не бачила батька 8 місяців, він дуже змінився, погано виглядає — постарішав, дуже схуд, став наче меншим, одяг на ньому висить. Таке враження, що це не він взагалі. Боляче було дивитися на нього. Від побаченого ми з мамою просто не могли стриматися від сліз. Хіба людина на такі муки заслуговує?» — написала Юля.
Учора в приміщенні Укрінформу відбулося відкриття виставки малюнків Романа Сущенка. 
Нагадаємо, що українського журналіста, акредитованого від агентства Укрінформ у Франції, два роки тому незаконно затримали у Москві і  4 червня 2018  року засудили за надуманим обвинуваченням до 12 років ув’язнення. Починаючи з наступного понеділка, етапування українського журналіста до колонії може розпочатися будь-якого дня.