Мін’юст США звинуватив сімох співробітників Головного розвідувального управління РФ у кібератаках і незаконному зборі даних. Як повідомляється в прес-релізі американського відомства, росіянам пред’явлені звинувачення в кіберзломах, шахрайстві, крадіжці особистих даних і відмиванні грошей.
У США переконані, що всі сім обвинувачених є кадровими співробітниками ГРУ.
У повідомленні Мін’юсту вказані їхні імена: це Олексій Моренець, Євген Серебряков, Іван Єрмаков, Артем Малишев, Дмитро Бадін, Олег Сотников і Олексій Мінін. За інформацією «Голосу Америки», троє з семи (Бадін, Малишев і Єрмаков) раніше фігурували в списку 12 співробітників ГРУ, які звинувачуються США у втручанні в американські вибори.
Крім того, їх звинувачують у кібератаках на WADA, ФІФА, Спортивний арбітражний суд, антидопінгове агентство США та провідну електротехнічну компанію Westinghouse Electric Corp. Мотивом для кібератак, зокрема на WADA, Мін’юст називає помсту за антидопінгове розслідування проти Росії.
Раніше «Голос України» повідомляв, що Нідерланди вислали з країни чотирьох громадян РФ, причетних до підготовки кібератаки на Організацію із заборони хімічної зброї у квітні цього року. Також, за даними міністра оборони Нідерландів, офіцери російської розвідки намагалися викрасти матеріали розслідування обставин авіакатастрофи «Боїнга» над Донбасом.