Футбол. Чемпіонат УПЛ. Перший етап. 11-й тур.

6 жовтня. «Маріуполь» — «Карпати». 1:1. Маріуполь. Стадіон імені Володимира Бойка. 2 120 глядачів. Рефері — Шуман (Київська область). Голи: Бурячук, 52 — Гуцуляк, 13.
«Олександрія» — «Чорноморець». 3:2. Олександрія. КСК «Ніка». 1 501 глядач. Рефері — Пасхал (Херсон). Голи: Ковалець, 44, Шастал, 56, Банада, 70 — Грачов, 18, Татарков, 80.
7 жовтня. «Львів» — «Десна». 1:3. Львів. «Арена Львів». 2 131 глядач. Рефері — Балакін (Київська область). Голи: Бруно, 52 — Фаворов, 4, 87, Філіпов, 28. Вилучено Єрмакова («Десна», 45, два попередження).
«Динамо» — «Олімпік». 1:0. Київ. НСК «Олімпійський». 9 650 глядачів. Рефері — Козик (Мукачево). Гол: Морозюк, 29,
«Шахтар» — «Зоря». 1:1. Харків. ОСК «Металіст». 6 015 глядачів. Рефері — Кривоносов (Київ), Кутаков (Київська область, з 76-ї хвилини). Голи: Мораес, 38 — Харатін, 49. На 49-й хвилині Харатін («Зоря») не реалізував пенальті (воротар).
«Ворскла» — «Арсенал». 0:2. Полтава. Стадіон імені Олексія Бутовського. 1 444 глядачі. Рефері — Копієвський (Кропивницький). Голи: Гринь, 72, 80.

Сергій Гринь, який приніс перемогу «Арсеналу».

Фото ФК «Арсенал».

Либонь, вболівальників в Олександрії потішили п’ять забитих м’ячів. Але слід зазначити, що в матчі було багато не футболу, а боротьби, подекуди невиправдано жорсткої. Одесити забили швидкий гол. І лише на передостанній хвилині першого тайму рівновагу ефектним ударом з льоту встановив Ковалець.
Після паузи між таймами гостроти в подіях на полі не поменшало. В середині тайму третя команда чемпіонату вийшла вперед і закріпила перевагу. Але «Чорноморець» за десять хвилин до завершення основного часу відродив інтригу. Та уникнути поразки одеситам не вдалося.
***
«Десна» після останніх невдач налаштувалася особливо. Тим паче що в ЗМІ поширювалися чутки про можливу відставку її тренера Олександра Рябоконя. Либонь, підопічні горою стоять за наставника. Адже після першого тайму гості були попереду — 2:0.
А в другій половині активнішими були господарі. І це не дивно, бо гості ще на 45-й хвилині залишилися в меншості. Чернігівчани пропустили, але вистояли і під завісу закріпили перемогу.
***
Поєдинки лідерів, котрі грали домашні матчі, спочатку відбувалися за схожим сценарієм. «Динамо» і «Шахтар» володіли ініціативою, більше контролювали м’яч й атакували. В обох поєдинках на момент перерви рахунок був однаковий. У Києві м’яч забив красивою дугою зі штрафного Морозюк, а у Харкові комбінацію завершив Мораес.
Варто додати, що фаворити нагнітали темп, а їхні суперники намагалися з усіх сил гальмувати атаки господарів. А от після перерви матчі мали вже різні «лібрето». У столиці «Динамо» досить упевнено довело справу до перемоги. «Олімпік», хоч і дуже старався, реальних моментів не створив. Натомість кияни організували кілька нагод збільшити перевагу.
У Харкові другий тайм був доволі напружений. Луганчанам вдалося встановити рівновагу. Харатін бив одинадцятиметровий, який П’ятов парирував. Однак пенальтіст-невдаха опинився першим на добиванні.
«Шахтар» кинувся виправляти ситуацію. Протистояння загострилося до межі. Навіть рефері травмувався і його замінили. «Гірники» атакували до останньої хвилини, та марно. Однак саме донеччани виграли перше коло. Втім, їхня очкова перевага над динамівцями тепер мінімальна.
***
У цьому турі два клуби вийшли на матчі з новими наставниками. «Олімпік» тепер очолює колишній оборонець національної збірної і «гірників» В’ячеслав Шевчук. Попри мінімальну поразку його підопічні чинили гідний опір іменитому супернику.
Столичний «Арсенал» під орудою досвідченого тренера В’ячеслава Грозного, котрий раніше вже двічі очолював цей клуб, за всіма статтями переміг у Полтаві бронзового медаліста попереднього чемпіонату «Ворсклу» та ще й із «сухим» рахунком...