У Боснії і Герцеговині ще не вщухли пристрасті від виборів, що відбулися у неділю, а Мілорад Додік, обраний від сербського населення до тристороннього головування країни, уже зробив шокуючу заяву. В інтерв’ю газеті «Известия» він пообіцяв працювати над тим, щоб Боснія і Герцеговина офіційно визнала окупований Крим частиною Росії. І заявив, що хоче побувати на півострові за першої нагоди.
На думку Додіка, події в Криму відбувалися в демократичнішій атмосфері, ніж відділення Косово від Сербії. Українській владі Мілорад Додік порадив зосередити зусилля на розв’язанні внутрішніх проблем і взятися за налагодження відносин з Росією. Події в Україні та на Балканах він назвав великою геостратегічною грою і вирішив узяти участь у ній. Зрозуміло, на боці своїх покровителів і натхненників з Москви.
Так і хочеться викликнути: «Оце дає!» Новоспечений політик, ледве потрапивши на рівень державного масштабу, почав роздавати поради, які не в’яжуться зі здоровим глуздом і міжнародним правом. І хоче розпочати свою міжнародну діяльність з візиту, що порушує закони України. Путін може тріумфувати — у керівництві однієї з балканських країн — його вірний агент. Цікаво, як відреагують на плани Додіка інші члени президії Боснії і Герцеговини, та й увесь народ.