У Болгарії розростається скандал у зв’язку з убивством адміністративного директора телекомпанії TVN Вікторії Марінової. Її тіло було знайдено в Русе, неподалік набережної Дунаю. За даними криміналістів, смерть настала в результаті удару по голові й удушення. 
Місцева поліція намагалася переконати, що це звичайний кримінальний злочином. Слідчі заявили, що злочинцем може бути маніяк чи навіть душевно хвора людина, котра в якийсь спосіб залишила неврологічну клініку, що розташована поруч.   
Але після того, як її колеги публічно заявили, що Вікторія готувала матеріал про розкрадання місцевою владою коштів із фондів Європейського Союзу, справа набула геть іншого обороту.
Євродепутати й правозахисники висловили величезну занепокоєність щодо захисту прав журналістів у ЄС, де з 2017 року було фізично знищено чотирьох співробітників ЗМІ, які займалися тим, що розслідували зловживання чиновниками владою, розкривали злочинні схеми присвоєння коштів із єврофондів.
Влада ЄС навіть запропонували Болгарії сприяння в розслідуванні вбивства Вікторії Марінової. Але прем’єр-міністр Болгарії Бойко Борисов запевнив, що злочин буде розкрито у короткі терміни. І вже вчора болгарські правоохоронці за-
тримали ймовірного вбивцю тележурналістки. Як повідомляє болгарський портал Darik News, він — іноземний громадянин.
Але це не заспокоює болгарську громадськість і Європейську та Міжнародну федерації журналістів. Їх керівництво виступило із заявою, у якій йдеться: «Глибоко вражені жорстоким убивством Вікторії Марінової. Вона стала четвертим журналістом, убитим у ЄС із 2017 року, після Кім Волл у Данії, Дафні Галіції на Мальті та Яна Куциака в Словаччині». Зазначається, що всі вони займалися розслідуванням корупції місцевої влади, крадіжок бюджетних і європейських коштів. 
Офіційний представник Єврокомісії заявив, що ЄК дуже пильно стежитиме за всіма сигналами про підозри у зловживанні з європейськими фондами в Болгарії і за публікаціями в ЗМІ, пов’язаними з цією країною. Від Європейського бюро по боротьбі з шахрайством (ОЛАФ) уже зажадали дані про зловживання в Болгарії і зобов’язали зайнятися їх розслідуванням.