У Полтаві вперше влаштували парад подружніх пар під назвою «Весільний танок». Хоча, звісно, не лише цей зворушливий момент власного весілля організатори запропонували згадати подружжям різного віку. За таких умов на майданчик просто неба біля торговельно-розважального центру «Київ» прийшли і ті, для кого марш Мендельсона відлунав понад 40 років тому, і «вчорашні» молодята з кількатижневим стажем сімейного життя. Загалом у згаданому параді взяли участь 47 пар.
Більшість із них з’явились у супроводі дітей, родичів, друзів і знайомих (зокрема й тих, які були свідками на їхньому весіллі!). А численні глядачі та, власне, співучасники свята під час живого спілкування мали змогу переконатися в тому, що пари справді різні не лише за віком, а й за поглядами на життя, уподобаннями, традиціями, навіть країнами проживання. Однак для кожної з них усе починалося з любові... Як же не розгубити її ніжні пелюстки на довгій життєвій дорозі? Як зберегти кохання і теплі родинні стосунки не на рік, а на десятиліття? Відповіді на ці питання шукали за допомогою найдосвідченіших.
Не випадково попросили поділитися секретами родинного щастя подружжя Матвєєвих (на знімку)

— Майю та Сергія, котрі разом уже 41 рік, а їхній син одружився рівно через 30 років після весілля батьків. За словами пані Майї, без великого кохання, взаєморозуміння та підтримки один одного не обійтися. Особливо тоді, коли треба долати труднощі й негаразди. Єднають і зміцнюють сім’ю ще й спільні добрі справи. Адже, скажімо, Майю Матвєєву в Полтаві знають не лише як жінку, дружину, матір. Вона — депутат міськради, засновниця обласної благодійної організації «Центр захисту живої природи «Юний європеєць», ініціаторка багатьох суспільно корисних починань. Чоловік допомагає їй в усьому.
Крім свідоцтв учасників параду, всі пари отримали подарунки від організаторів. Всіх потішили також яскравою концертною програмою з відтворенням окремих елементів весільного дійства. Під знайомі мелодії подружжя виконали не один танок. Щасливчикам із числа глядачів дісталися навіть шишки традиційного короваю. А на завершення параду, вже фактично у сутінках, наречені різних років кидали у бік присутніх свої букети. За повір’ям, тим незаміжнім дівчатам, які їх спіймали, поталанить зустріти свою половинку і стати на весільний рушник уже найближчим часом... Тож на свої весілля вони пообіцяли запросити й учасників параду.

Полтава.

Фото автора.