Оборонець збірної Польщі та київського «Динамо» Томаш Кендзьора розповів про своє життя у Києві та різницю між чемпіонатами України та Польщі.
«У Києві мені дуже добре. Я приємно здивований цим містом, бо раніше у мене була інша картина. Одна справа — читати в польських медіа про Україну та життя людей у цій країні, і зовсім інша — самому все побачити. Я ніколи не стикався з поганим ставленням до поляків.
Це дуже безпечне місто. Я живу в його центрі, вже подивився всі визначні місця та пам’ятки. У мене немає проблем з комунікацією. Я знаю російську, її тут достатньо.
Різниця між чемпіонатами? У Польщі краща організація, «обгортка» ліги. Телебачення і ЗМІ в цілому відмінно справляються. З другого боку, спортивний рівень в Україні, безумовно, вищий: є кращі команди і гравці з відмінним рівнем майстерності. Я не шкодую, що приїхав сюди.
Для нас найважливіші матчі в лізі — це, звичайно, поєдинки з «Шахтарем». Це українське дербі, в них завжди присутня «невеличка війна». Це протистояння можна відчути не тільки на полі, а й на трибунах», — цитує Кендзьору Sportdziennik.pl.

***

Наставник динамівців Олександр Хацкевич стисло, але конкретно сказав про підопічного:
«Кендзьора досить хороший футболіст, корисний і цілком надійний виконавець».