Саме це було повідомлено в середу на екстреному брифінгу за участі прем’єр-міністра Болгарії Бойко Борисова, головного прокурора Сотира Цацарова, міністра внутрішніх справ Младена Марінова.
Останній повідомив, що після цілодобових оперативно-розшукових дій, численних опитувань свідків, перегляду відеозаписів було встановлено: цей гучний злочин скоїв 21-річний мешканець Русе Северин Красимиров. Раніше він затримувався поліцією за крадіжку кольорових металів, і дані про нього є у кримінальній базі. 
Спочатку в убивстві підозрювали когось із жителів ромського кварталу. У вівторок з’явилася інформація про те, що затримано і першого підозрюваного — безхатька з паспортом громадянина Румунії українського походження, котрий жив у районі набережної Дунаю. У нього виявилося стовідсоткове алібі, й оперативники його відпустили.
За словами міністра, потім вдалося вхопитися за ниточку, що привела до розкриття злочину,  який уже всіма вважався скоєним на замовленя. Убивство Вікторії Марінової відбулося в суботу в проміжку від 11-ї год. до 12.30, під час пробіжки дівчини вздовж Дунаю. Саме в цей час Красимиров був зафіксований відеокамерами, встановленими на набережній. Він ударив (злочинець раніше займався боксом) і зґвалтував дівчину, а потім убив її. Місце злочину знаходиться у 6—7 хвилинах ходьби від будинку його тітки, у котрої той жив. Там криміналісти виявили його одяг, на якому залишилися сліди крові Вікторії, а також її мобільний телефон. Експертиза підтвердила 100-відсотковий збіг проб, узятих з місця злочину, зі слідами на одязі. Але на той час Северин Красимиров встиг покинути Болгарію і поїхав до Німеччини, де неподалік Гамбурга живе його мати. За запитом прокуратури Болгарії підозрюваного було затримано у вівторок увечері німецькою поліцією і в середу він має постати перед судом, який ухвалить рішення стосовно його екстрадиції.
Головний прокурор Болгарії Сотир Цацеров повідомив, що в слідства є всі докази спонтанного нападу на гарну дівчину з метою її зґвалтування. Але, зважаючи на гостру міжнародну реакцію на чергове вбивство журналістки, що займалася розслідуванням нецільового використання засобів з єврофонду, розглядатимуться всі версії гучного злочину, а тому числі й вбивства на замовлення.
Прем’єр-міністр Болгарії Бойко Борисов із жалем повідомив, що за три дні пошуків злочинця він прочитав багато жахливих публікацій, що паплюжать країну. А різні «сині» й «червоні» політики країни перегріли свої телефони, відправляючи sms до Брюсселя і США, з повідомленнями, які порочать владу, й різними домислами, що не підтвердилися. Він подякував співробітникам МВС за швидке розкриття резонансного злочину, який кидав тінь на країну, і журналістів, котрі об’єктивно висвітлювали подію і не нагнітали обстановки. «Ви в такий момент були представниками не четвертої гілки влади, а першої», — зазначив прем’єр.