Надзвичайна подія, що сталася на території військового складу Міністерства оборони в Ічнянському районі Чернігівської області, змушує всіх пам’ятати: країна живе в умовах агресії, і не можна виключати жодної версії того, що сталося. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання уряду. Він наголосив, що чекає попередніх результатів розслідування причин пожежі, але вже нині очевидні спроби, в тому числі й інформаційної агресії, — через поширення фейків та нагнітання паніки серед населення.
«Вибухи на військових складах змушують нас розуміти, що ми живемо в умовах агресії... І ми бачимо, що включається інший вид агресії — інформаційний. Щохвилини людям надають велику кількість дезінформації. Фейкові повідомлення, нагнітання ситуації та поширення паніки, — сказав Володимир Гройсман. — Те, що відбулося, потребувало наших скоординованих дій, щоб забезпечити головне — не допустити жертв. Робота була проведена в координації всіх служб. Для нас це виклик і те, що має нас об’єднувати».
Прем’єр-міністр зазначив, що нині потрібно швидко завершити гасіння пожежі, розпочати розмінування території, пройти по кожному двору, все зачистити і допомогти там, де є руйнування.
«І потрібно робити чіткі висновки, що треба зробити, аби забезпечити безпеку запасів», — додав глава уряду.
Уряд розпорядився виділити з резервного фонду державного бюджету на 2018 рік 100 мільйонів гривень на подолання наслідків надзвичайної ситуації, що сталася на території військового складу Міноборони в Ічнянському районі Чернігівської області. Проект розпорядження підготувало Міністерство економічного розвитку і торгівлі України.