Футбол. Контрольний матч національних збірних. 10 жовтня.
Італія — Україна. 1:1. Голи: Бернардескі, 55, Малиновський, 63.
Італія: Доннарумма, Флоренці (Піччіні, 84), Бонуччі, К’єлліні, Бірагі (Крішито, 88), Верратті (Бонавентура, 71), Жоржиньо, Барелла (Пеллегріні, 78), Бернардескі (Іммобіле, 57), Інсіньє (Берарді, 78), К’єза. Тренер — Роберто Манчіні.
Україна: П’ятов, Караваєв, Бурда, Ракицький (Кривцов, 88), Матвієнко, Сидорчук (Степаненко, 56), Малиновський, Зінченко, Марлос (Циганков, 46), Коноплянка (Петряк, 72), Яремчук (Кравець, 76, Бутко, 90). Тренер — Андрій Шевченко.
Рефері — Раде Обренович (Словенія).
Генуя. Стадіон «Луїджі Ферраріс». 11 000 глядачів. 20 градусів.
Збірна Італії дуже добре підготувалася до зустрічі. В першому таймі вона постійно пресингувала, і гостям важко було долати цей тиск. Моментів забити господарі створили чимало. Тому варто дякувати П’ятову, який був на висоті, а наші ворота залишилися недоторканими.
Зовсім інша картина спостерігалася після перерви. Гра вирівнялася. Гості діяли набагато компактніше. Хоча і пропустили першими. Бернардескі ударом здалеку відкрив рахунок. М’яч ковзнув під руками П’ятова і по-знущальницьки закотився в сітку.
Але наші рахунок зрівняли досить швидко, через сім хвилин після розіграшу кутового. Коноплянка подав, Бурда перевів м’яч на Малиновського. А той з лінії карного майданчика потужно пробив у нижній правий кут.
***
Роберто Манчіні:
— Думаю, ми заслужили забити ще кілька м’ячів. Нам треба бути гострішими в атаці, бо, коли отримуєш шанси, потрібно забивати.
Ми дозволили Україні створити кілька моментів наприкінці зустрічі, але в цілому наш виступ був хороший. Хоча, звичайно, я трохи розчарований, бо нам не вдалося виграти. Італія переживає складний час, тому кожна перемога є дуже важливою.
Відсутність виграшів засмучує, це — наслідок кризи, яка розпочалася два місяці тому. Сподіваюсь, у наступному матчі вона завершиться. Чому трибуни свистіли після матчу? Думаю, що вболівальники були розчаровані, як і ми. Але так реагували лише через негативний для нас результат, але не через якість гри.
Я задоволений діями всіх форвардів, які сьогодні виходили на поле. В наступній зустрічі ми озброїмось всіма позитивними змінами, які ми сьогодні побачили у поєдинку з Україною. Маємо чотири дні для підготовки до матчу Ліги націй проти Польщі на її полі в Хожуві. І спробуємо показати там свої найкращі якості...
Андрій Шевченко:
— У другому таймі ми продемонстрували хороший футбол. Хоча і в першій половині оборонялися успішно. Як почувався на цьому стадіоні? Я радий повернутися до Італії в ролі тренера та представити тут свою національну команду.
Радий за дії та віддачу футболістів. Ми задоволені результатом. Але повинні проаналізувати нашу гру, а вже тоді вирішимо, що змінювати в матчі з Чехією. Деякі футболісти травмувалися, тому ми повинні оцінити їхній стан та дізнатись, наскільки ці ушкодження важкі. Тоді й ухвалимо рішення — довикликати виконавців чи обійдемося наявними...
***
Обидва тренери висловилися про вшанування під час матчу пам’яті загиблих у Генуї, назвавши цю акцію хвилюючою і дуже потрібною.
***
Нагадаємо, що 16 жовтня в Харкові збірна України в матчі Ліги націй прийматиме команду Чехії.