Буенос-Айрес (Аргентина). ІІІ літні юнацькі Олімпійські ігри.
Другу медаль найвищого ґатунку до скарбнички збірної України поклав представник академічного веслування 18-річний Іван Тищенко з Черкас.
У змаганнях одиночок Іван не залишив жодних шансів суперникам з Австралії, Білорусі та Перу й фінішував першим. Чемпіона готував тренер Михайло Гуленко.
***
Українська шпажистка Катерина Чорній здобула друге «золото» юнацьких Олімпійських ігор. Вона виступала разом з шаблістами Крістіаном Раббі (Угорщина) і Лізою Пустай (Угорщина), рапіристами Мартіною Фаваретто (Італія) й Арманом Спішіже (Франція), а також шпажистом Давидом ді Веролі (Італія) в складі збірної «Європа-1».
У чвертьфіналі команда Чорній виграла у збірної Африки (30:18), далі пройшла «Європу-3» (30:22), а у фінальному поєдинку виявилася сильнішою за команду «Азія-Океанія-1» (28:25).
Показово, що фінальну зустріч закінчувала саме Чорній, а протистояла їй чинна чемпіонка світу серед кадетів Се Кейлін Сінь Янь із Гонконгу. Саме вона була суперницею українки по фіналу в індивідуальному олімпійському турнірі. Цього разу обидві шпажистки завдали по 8 уколів, але загальний рахунок зустрічі — 28:25 на користь фехтувальників Європи.
***
Український гімнаст Назар Чепурний виграв «золото». 15-річний спортсмен у складі «Команди Сімони Байлз» став переможцем Олімпіади з мультидисциплін гімнастики.