У Національному університеті «Острозька академія» стартував VІІI Всеукраїнський конкурс для студентської та учнівської молоді «Визвольна боротьба у творчості Уласа Самчука».
«До участі на добровільних засадах ми запрошуємо учнів загальноосвітніх шкіл, студентів та аспірантів закладів вищої освіти України. Конкурс проводиться в номінаціях: краща наукова робота, кращий учнівський твір, краща публікація в мас-медіа. Переможці отримають грошові премії та цінні подарунки», — розповіла представниця оргкомітету конкурсу, проректор з навчально-виховної роботи НаУОА, професор Руслана Каламаж.
Цей конкурс проводиться в НУ «Острозька академія» за підтримки та з ініціативи родини Соколиків з Канади — єдиних розпорядників спадщини Уласа Самчука. Родина Соколиків уже багато літ підтримує дружні стосунки з Острозьким вишем. З їхньої ініціативи встановлено пам’ятник Уласу Самчуку й відкрито музей письменника в Рівному до його 100-річного ювілею. Також Острозькій академії як провідному центру української духовності та патріотизму Соколики надали ексклюзивне право перевидавати твори Самчука для широкого читача в Україні, а серед інтелектуальної молоді вже увосьме в університеті проводиться конкурс, присвячений творчості видатного прозаїка.

Острог 
Рівненської області.